• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Beste Jongere Hazard en Kompany in Engels elftal van seizoen

  Vincent Kompany en Eden Hazard eisen een plek op in de ploeg van het seizoen.

  Eden Hazard en Vincent Kompany zijn in de prijzen gevallen op de PFA Awards, het gala van de Engelse profspelersfederatie. Hazard werd gelauwerd als Beste Jongere van het voorbije seizoen. Beide Rode Duivels kregen ook een plek in het Premier League-elftal van de voetbaljaargang 2013-2014.

  Zijn collega-profvoetballers in Engeland kozen Hazard boven Daniel Sturridge (Liverpool), Luke Shaw (Southampton), Raheem Sterling (Liverpool), Ross Barkley (Everton) en Aaron Ramsey (Arsenal).

  "Het is altijd leuk een trofee te krijgen, want dat betekent dat je een goed seizoen achter de rug hebt. Maar ik hecht meer belang aan collectieve prijzen", reageerde de 23-jarige offensieve middenvelder. "Ik wil dan ook in de eerste plaats mijn teammaats, de staf en de fans van Chelsea bedanken."

  Vorig jaar was Hazard ook al genomineerd voor beste jonge speler, maar toen pakte Gareth Bale de twee individuele prijzen van de avond.

  In de categorie "Speler van het Jaar" verzilverde Hazard zijn nominatie niet, die eer viel te beurt aan de Uruguayaan Luis Suarez van Liverpool. De spits was dit seizoen al goed voor 30 doelpunten en 12 assists.

  Hazard is de eerste Belg die een award krijgt van de PFA. Kompany werd in 2012 door een expertenpanel wel uitgeroepen tot "Player of the Season". Dat jaar koos de PFA voor de Nederlander Robin van Persie.

  Overal waar hij speelt drukt Hazard zijn stempel. Bij Rijsel was hij in 2009 en 2010 Jongere van het Jaar en in 2011 en 2012 Speler van het Jaar in Frankrijk. In 2012 stapte hij over naar Chelsea.

  Hazard en Kompany in typeploeg

  Hazard staat voor het tweede opeenvolgende jaar in de ploeg van het seizoen. Voor Hazard is het overigens een gewoonte om in het type-elftal te staan, want bij zijn vorige club Rijsel kreeg hij ook drie keer naeen een plaats in de Ligue 1-ploeg van het seizoen.

  Met Vincent Kompany (Manchester City) staat er dus nog een Belg in de ploeg. Kompany werd twee jaar geleden al geselecteerd. Hij lost in de verdediging Jan Vertonghen af, die vorig jaar in de prijzen viel. In het elftal zijn Chelsea en Liverpool met elk drie spelers hofleverancier.

  De typeploeg:

  • Doelman: Petr Cech (Chelsea)
  • Verdedigers: Seamus Coleman (Everton), Vincent Kompany (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Luke Shaw (Southampton)
  • Middenvelders: Adam Lallana (Southampton), Yaya Touré (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Eden Hazard (Chelsea)
  • Aanvallers: Luis Suarez (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool)