• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanendert: "Beste scenario in Luik? Alleen finishen"

  Jelle Vanendert liet zich ook in de Waalse Pijl weer opmerken met een 6e plaats.

  Waar het in de Vlaamse klassiekers nog volledig fout liep, lijkt de Lotto-Belisol-trein voor het Ardennenwerk wel op de rails te staan. Na een tweede plaats in de Amstel Gold Race en een zesde plek in de Waalse Pijl staat Jelle Vanendert ook met ambitie aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. "Ik twijfel niet meer aan mijn vorm."

  Jelle Vanendert kende een moeilijk seizoensbegin, maar komt weer boven water in zijn klimklassiekers. Een tweede plaats in de Amstel Gold Race plaatste hem weer tussen de grote jongens. "Het grote verschil met de Amstel is dat ik nu veel rustiger naar zondag kan toeleven", vertelt Vanendert.

  "Ik twijfel ook niet meer aan mijn vorm. Ik heb nog wat last van mijn knie, maar ik ondervind geen hinder meer tijdens het koersen. Maar met de conditie zit het dus wel snor. Ik heb weer hetzelfde gevoel als twee jaar geleden."

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik, dat al aan zijn 100e editie toe is, is door het eeuwfeest flink aangepast. Wat verwacht Vanendert? "De veranderingen zullen weinig invloed hebben op de koers. De echte explosie zal er pas komen op de Roche aux Faucons. Daar willen de betere renners zich onderscheiden."

  "Ik verwacht zondag sterke blokken zoals BMC, Movistar, Katjoesja en Astana. Maar Lotto-Belisol moet zeker niet onderdoen. Onze ploeg is dit jaar sterker. Met Van den Broeck, Wellens en Gallopin kunnen we verschillende scenario's aan. En wat het beste scenario voor mij is? Alleen aankomen", besluit Vanendert.

  "Als Vanendert koerst zoals in de Amstel, zit er iets in"

  Ook Lotto-Belisol-manager Marc Sergeant beleeft nu leukere dagen dan in het eerste deel van het voorjaar. "Het Vlaamse voorjaar voldeed niet aan onze verwachtingen, maar we zijn ons nu aan het herpakken", zegt Sergeant. "Als we zondag winnen, hebben we er het maximale uit geperst."

  "De vorige koersen maakten duidelijk dat Gilbert en Valverde in uitstekende vorm verkeren. Maar we moeten ook rekening houden met Rodriguez, Martin en Kwiatkowski."

  "Ik zal zondagavond tevreden zijn als we een top vijf gehaald hebben en meegedaan hebben voor de zege. Als we niet actief meestrijden, zal dat toch een ontgoocheling zijn. Maar als Vanendert koerst zoals in de Amstel, zit er wel iets in."