• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Valverde: "Vol zelfvertrouwen naar Luik"

  In de Waalse Pijl stond er woensdag geen maat op Valverde.

  Na zijn triomf op de Muur van Hoei wil Alejandro Valverde een Ardense dubbel lukken. "Ik hou van Luik, vooral omdat ik er al mocht zegevieren", zegt de Spanjaard, die vrijdag 34 kaarsjes mocht uitblazen.

  De te kloppen man morgen is Alejandro Valverde volgens de Sporza-analisten. De Spaanse veelvraat van Movistar werd vrijdag 34 en gaat in Luik op zoek naar een laat verjaardagsgeschenk.

  "Ik kijk vol zelfvertrouwen uit naar La Doyenne", vertelt Valverde aan Cyclingnews. "Vooral na mijn zege van woensdag (in de Waalse Pijl, red), waar ik voelde dat ik in topvorm ben."

  "Luik-Bastenaken-Luik is een heel andere wedstrijd. Maar ik hou van dit monument, ook omdat ik er al twee keer mocht zegevieren (in 2006 en 2008,red)."

  In de voorbije klimklassiekers knapte zijn Movistar-team een groot deel van het vuile werk op in het peloton. "Morgen zullen er verschillende ploegen de touwtjes in handen willen nemen. Ik verwacht Katjoesja, met Purito en Moreno, en de blokken van Nibali (Astana) en Mollema (Belkin)."

  Met acht overwinningen topt Valverde momenteel de zegelijst in 2014. De Spanjaard beleeft dus een echt boerenjaar, terwijl zijn grootste doel, de Tour, nog moet komen.

  "Na Luik gaat de riem eraf. Er staat wat rust en een hoogtestage op de planning. Pas in het Criterium du Dauphiné treed ik weer in competitie, om me volledig klaar te stomen voor de Tour de France."

  Bekijk de zegetocht van Valverde in L-B-L (2008)

  Ook in 2006 won Valverde al in Luik