• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Klitsjko verlengt vlotjes zijn wereldtitels

  Klitsjko (rechts) had geen kind aan uitdager Leapai.

  Vladimir Klitsjko (38) heeft met succes zijn wereldtitels bij de zwaargewichten verdedigd. Zijn uitdager Alex Leapai (34) was een vogel voor de kat.

  De Australiër, 15 centimeter kleiner dan Klitsjko, kreeg het al in de eerste ronde flink te verduren. Klitsjko dicteerde de wet. Hij deelde uit, incasseren hoefde de Oekraïner niet. Na vijf rondes ging Leapai definitief neer in de arena van Oberhausen (Duitsland).

  Klitsjko verlengde zo vlot zijn titels in de WBA, WBO, IBF en IBO. "Ik had het niet makkelijk", reageerde Klitsjko. "Ik zat met mijn hoofd in Oekraïne. Ik hoop dat de politici snel een oplossing vinden in mijn land."