• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eupen-speler Schouterden: "Westerlo is favoriet"

  Schouterden in actie tijdens de bekermatch tegen Anderlecht.

  Zondag vechten Westerlo en Eupen onder elkaar uit wie rechtstreeks stijgt naar eerste klasse. Westerlo heeft al genoeg aan een punt, Eupen moet winnen om te promoveren. "Onze opdracht is simpel", zegt Eupen-speler Nils Schouterden.

  Als Eupen niet promoveert naar de Jupiler Pro League zal het zeker niet aan Schouterden gelegen hebben. Met 17 doelpunten en 16 assists was hij dit seizoen de man bij de club uit Duitstalig België.

  "Ik hoop de match natuurlijk weer te beslissen, maar zondag zullen we toch iedereen nodig hebben", zegt Schouterden in La Dernière Heure.

  "Westerlo wordt naar voren geschoven als favoriet. Dat is logisch, want ze staan op kop. Voor mij zijn ze ook favoriet, want ze hebben genoeg aan een punt om te promoveren. Maar dat wil ook zeggen dat wij niets te verliezen hebben. Onze opdracht is simpel: winnen en we zijn kampioen."

  "Onze kwaliteiten? We zijn een ploeg die aanvallend voetbal brengt, die ervan houdt zijn spel op te leggen aan de tegenstander. Sinds enkele weken zit onze mix tussen jonge en ervaren spelers ook helemaal goed."

  "Het is voor zulke wedstrijden dat je voetballer wordt. En ik ben nog nooit ergens kampioen geworden, dus die hiaat in mijn loopbaan wil ik zondag wegwerken."