• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clubs van Duchâtelet spelen toernooi op Stayen

  Duchâtelet bezit de macht bij zes Europese voetbalclubs.

  Roland Duchâtelet bezit intussen al zes professionele voetbalclubs in verschillende Europese competities. Op 5 en 6 juli wil hij zijn clubs samenbrengen in Sint-Truiden voor een toernooi. "Voor de netwerkteams van mijnheer Duchâtelet is dit de kans om elkaar beter te leren kennen", zegt medeorganisator Peter Onkelinx in Het Nieuwsblad.

  Duchâtelet staat niet meer rechtstreeks aan het roer bij Sint-Truiden, maar via zijn vrouw Marieke Höfte heeft hij zeker nog zijn woordje te zeggen bij de Limburgse club.

  Deze zomer moet er op Stayen een nieuwe tribune staan en om die in te wijden heeft de rijke zakenman een toernooi in gedachten tussen zijn zes clubs: Standard, Sint-Truiden, Ujpest (Hongarije), Charlton (Engelse tweede klasse), Carl Zeiss Jena (Duitse vierde klasse) en Alcorcon (Spaanse tweede klasse).

  "Dit is een geweldig initiatief", zegt Peter Onkelinx, die sitemanager is op Stayen. Naast een voetbalclub omvat de nv Stayen immers ook een winkelcomplex, een hotel, appartementen en tal van andere faciliteiten.

  "Op zaterdag zullen alle teams, behalve Sint-Truiden, onderling een wedstrijd afwerken van 45 minuten. De winnaar speelt dan op zondag een galawedstrijd tegen Sint-Truiden."

  "Voor de netwerkteams van mijnheer Duchâtelet is het de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Het is ook ideaal om de supporters eens samen te brengen. We zijn nog op zoek naar enkele commerciële partners en eventueel tv-zenders om de matchen uit te zenden."

  Wat met de verkoop van Standard?

  Wat het toernooi betekent voor de positie van Duchâtelet bij Standard is onduidelijk. Hij had vorige zomer aangekondigd de Luikse club te verkopen nadat de fans zich tegen hem hadden gekeerd, maar nu is Duchâtelet toch al bezig met de voorbereiding van Standard op het komende seizoen.