• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Lancker: "Slagter is klaar om toe te slaan"

  Tom-Jelte Slagter is samen met Daniel Martin de kopman bij Garmin.

  Garmin komt zondag in Luik-Bastenaken-Luik aan de start met een stevig blok. Met Daniel Martin heeft het de winnaar van vorig jaar in huis en ook Tom-Jelte Slagter en Ryder Hesjedal zijn renners die de top 10 mogen ambiëren. En in de volgauto zit ploegleider Eric Van Lancker, winnaar van La Doyenne in 1990.

  "Maar Luik-Bastenaken-Luik van nu is niet meer te vergelijken met 25 jaar geleden. De laatste jaren wordt er steeds gezocht naar nieuwe hellingen en is de finale veel zwaarder geworden", vertelt Eric Van Lancker aan Sporza.

  "Ik hoop dat zondag iemand van ons wint. Met Daniel Martin (foto), Tom-Jelte Slagter en Ryder Hesjedal hebben we eigenlijk drie renners in huis die kunnen winnen.  Zeker Slagter is klaar om toe te slaan. Het is leuk om met zo'n sterke ploeg aan de start te verschijnen."

  "Martin? In de Amstel Gold Race was hij nog iets minder, want hij was nog maar net terug van 14 dagen hoogtestage. Dat speelde nog wat mee. Maar nu is hij klaar. In de Waalse Pijl werd hij tweede en dat is toch altijd een waardemeter voor Luik-Bastenaken-Luik."

  "Ik verwacht jongens als Valverde, Rodriguez en Kwiatkowski vooraan in de finale. Ook Gilbert zal er staan. Ik heb nooit aan hem getwijfeld. En nu heeft hij de Gold Race al gewonnen. Dan kom je toch iets meer ontspannen aan de start. Dat kan een verschil maken."

  "Van Froome verwacht ik niet veel. We hebben hem te weinig gezien in de laatste wedstrijden. Hij heeft nog nooit geschitterd in eendagskoersen. Dat is ook iets heel anders dan een rittenkoers. Het zou mij verbazen als hij op het voorplan zou treden, maar ik kan me altijd vergissen."

  Retro: Eric Van Lancker is slim en sterk in 1990