• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Proto: "Meer gefocust op titelstrijd dan op WK"

  Silvio Proto gelooft nog steeds in de titel voor Anderlecht.

  Zelfs na het frustrerende 1-0-verlies tegen Genk afgelopen maandag gelooft Silvio Proto er nog steeds in dat Anderlecht de titel kan pakken. "Er kunnen nog vier ploegen kampioen worden, maar iedereen kan ook vierde eindigen", zei Proto gisteren op een persconferentie.

  Maandag moest Proto in de laatste minuut nog een tegengoal slikken op Racing Genk. Toch was het Anderlecht dat de meeste kansen en zelfs een penalty kreeg. Maar paars-wit kon het net niet doen trillen.

  "Paradoxaal genoeg was dat een van onze beste matchen", vindt Proto. "We konden negen goeie kansen creëren en kregen een penalty."

  Mitrovic (foto) plaatste de bal tergend traag tegen de paal, maar toch vindt Proto niet dat hij de schuld moet krijgen van het verlies. "Vergeet niet dat hij nog maar negentien is en geen bakken ervaring heeft. Ik vind trouwens ook niet dat we extra moeten oefenen op penalty's. Op training voel je nooit dezelfde druk als in een stadion."

  Als Anderlecht nog kans wil maken op de titel, zal het nu wel moeten winnen tegen Standard en Club Brugge. Dat beseft Proto ook: "Als we verliezen tegen Standard wordt het moeilijk, maar ik denk niet dat we ons spelsysteem nu nog moeten aanpassen."

  "We missen enkel nog dat ene tikkeltje dat het verschil maakt tussen scoren en niet scoren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel komt."

  Proto wijst erop dat Standard, Club Brugge en Zulte Waregem ook geen perfect parcours afleggen, "er kunnen dus nog vier ploegen kampioen worden, maar iedereen kan ook nog buiten de top drie vallen."

  "Ik zal Marc Wilmots zeker niet zelf opbellen"

  Naast titelkandidaat met Anderlecht wordt Proto ook naar voren geschoven als nieuwe derde keeper van de Duivels. Nu Koen Casteels out is door een scheenbeenbreuk denken veel ex-keepers aan Proto om Casteels te vervangen op het WK.

  "De erkenning van al die ex-keepers is natuurlijk erg flatterend, maar op dit moment ben ik meer gefocust op de titelstrijd dan op het WK. Ik ben dan ook niet van plan om Wilmots zelf te bellen", zegt Proto.

  Niet iedereen is ervan overtuigd dat Proto de beste keuze zou zijn. Kan hij zich wel schikken in een rol op de bank?

  "Als ik meega, zal ik zeker ook niet moeilijk doen als derde keeper. Natuurlijk wil iedereen spelen, maar je moet je collega's en gemaakte afspraken respecteren", reageert Proto.