• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook Frankrijk en Zwitserland trekken kandidatuur in voor speelstad EK 2020

  Duitsland heeft de Allianz Arena voorgesteld als stadion voor het EK 2020.

  Frankrijk, Zwitserland en Turkije zullen geen speelstad voor het EK van 2020 voorstellen. Dat hebben de voetbalbonden van de drie landen vandaag bekendgemaakt. Gisteren maakte de Belgische bond duidelijk dat ons land wel kandidaat is.

  Kandidaat-organisatoren voor het EK 2020 kregen tot vandaag de tijd om een speelstad voor te stellen. Morgen maakt de UEFA de lijst met kandidaten bekend.

  Twee landen die alvast niet op die lijst zullen verschijnen, zijn Frankrijk en Zwitserland. Peter Gillieron, voorzitter van de Zwitserse voetbalbond, denkt dat Zwitserland weinig kans maakt om het EK van 2020 te mogen ontvangen.

  "We denken dat de UEFA meer geneigd zal zijn om voor landen te kiezen die de afgelopen twaalf jaar geen groot toernooi georganiseerd hebben. Aangezien wij het EK van 2008 organiseerden, maken we dus minder kans", verklaart hij.

  Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond, geeft een soortgelijke reden aan waarom Frankrijk zich terugtrekt. "Wij mogen het EK van 2016 al organiseren, daarom gunnen we andere landen ook de kans om van het hele gebeuren te kunnen proeven."

  Intussen haakte ook Turkije af. De Turken droomden van de halve finales en finale van Euro 2020, maar mikken hoger. "Wij denken dat wij een heel toernooi kunnen organiseren", meldt de Turkse bond. De focus komt daarom op het EK van 2024 te liggen.

  Finale in de Allianz Arena?

  De Duitse voetbalbond heeft München aangeboden als potentiële gaststad voor het EK. De bond dacht daarbij aan de Allianz Arena, waar Bayern München zijn thuiswedstrijden speelt. "De Allianz Arena zou ofwel drie groepswedstrijden en een kwartfinale kunnen ontvangen, ofwel een halve finale en de finale."