• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leverkusen betaalt flinke prijs voor nieuwe coach

  Schmidt werd dit seizoen kampioen met Red Bull Salzburg.

  Bayer Leverkusen legt zijn lot voor volgend seizoen in handen van Roger Schmidt. De Duitse coach verlaat aan het einde van het seizoen Red Bull Salzburg en zal zijn debuut maken in de Bundesliga.

  Roger Schmidt hielp Red Bull Salzburg dit seizoen aan de landstitel in Oostenrijk. In de Europa League sneuvelde zijn team in de achtste finales. Schmidt had in Salzburg nog een contract tot 2016, maar liet zich verleiden door Leverkusen.

  Die Duitse club zocht na het ontslag van Sami Hyypiä naar een nieuwe coach. Sascha Lewandowski werd begin april aangesteld als interim-trainer, maar moet na het seizoen dus plaats maken voor Schmidt. Leverkusen moet, door het nog lopende contract van Schmidt, wel een afkoopsom van 1,5 miljoen euro neertellen.

  "Er waren veel kanshebbers, maar wij hebben bewust gekozen voor Roger Schmidt", meldt de Duitse club. "Hij kan een hecht team smeden en probeert met zijn ploegen altijd snel en attractief voetbal op de mat te leggen."

  Schmidt, die tot juni 2016 tekende, zal bij Leverkusen zijn debuut in de Bundesliga maken. Hij was wel al actief in de lagere klassen van het Duitse voetbal.