• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert: "Amstel is mooi, maar Luik is monument"

  Gilbert hoopt in LBL hetzelfde gebaar als in de Gold Race te kunnen maken.

  Voor Philippe Gilbert gaat niets boven "zijn" Luik-Bastenaken-Luik. Zondag snijdt hij met vertrouwen en ambitie de 100e editie van La Doyenne aan. "Het is wel moeilijk te voorspellen waar de beslissing zal vallen", zegt de winnaar van 2011.

  Gilbert won de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race al, maar zijn honger is nog niet gestild. "De Amstel is een van de mooiste klassiekers, maar Luik is een echt monument. Die koers staat altijd hoger aangeschreven", vertelt Gilbert.

  "Ik werkte de laatste maanden hard met de BMC-trainers en heb vertrouwen. Het is wel moeilijk te voorspellen waar de beslissing zal vallen. Op dit parcours zijn verschillende tactieken mogelijk."

  Betekent het voor Philippe Gilbert iets dat het de 100e editie is? "Dat is speciaal, maar ik rij met dezelfde motivatie als altijd. Eerst 260 kilometer door de Ardennen rijden en dan knallen in de finale. Misschien is het achteraf wel specialer dat dit de 100e editie is."

  Gilbert lijkt in Luik vooral rekening te moeten houden met Alejandro Valverde, de winnaar van de Waalse Pijl. Kan hij de Spanjaard in een eventuele sprint kloppen?

  "Ik ben goed en snel, maar het is niet simpel. Als ik me 100% voel in de sprint, kan ik hem misschien wel kloppen. Maar je mag nooit met te veel vertrouwen naar de streep rijden, want dan verlies je."