• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Giggs: "Nog nooit zo trots geweest"

  Ryan Giggs neemt met veel plezier zijn taak als interim-trainer op.

  Ryan Giggs heeft zijn eerste persconferentie gehouden als interim-trainer van Manchester United. "Het is nu vooral belangrijk dat de positiviteit terugkeert in de club", vindt hij.

  Assistent Giggs heeft sinds het ontslag van David Moyes het roer overgenomen bij Manchester United tot de Engelse topclub een nieuwe coach gevonden heeft.

  "Ik ben nog nooit zo trots geweest. Ik ben al sinds mijn veertiende bij de club aangesloten, dus toen directeur Ed Woodward me vroeg om in te springen, heb ik geen seconde getwijfeld."

  "De ploeg is aan een erg frustrerend seizoen bezig. Daarom is het belangrijk dat we het goede gevoel snel terugvinden. Ik wil de spelers zien voetballen met passie, snelheid en gevoel voor ritme. Ze moeten weer meer risico's durven te nemen, dat is wat we verwachten van spelers van Manchester United."

  Het is de bedoeling dat Giggs nog voor de laatste vier matchen interim-trainer blijft. Daarna wordt een meer ervaren coach aangesteld. Zijn eerste uitdaging is de match tegen Norwich deze zaterdag. "Ik heb de spelers gevraagd om de fans te entertainen met mooie tackles en spectaculaire goals."

  De club van Rode Duivels Marouane Fellaini en Adnan Januzaj bekleedt de zevende plaats in de stand. Daardoor loopt United voor het eerst in bijna twintig jaar de Champions League mis.

  Arsene Wenger: "Nieuw talent wordt afgeschrikt door vele ontslagen"

  Arsene Wenger, al sinds 1996 aan het roer van Arsenal, vindt dat trainers niet genoeg kansen krijgen om zich te bewijzen. "Het aan de lopende band ontslaan van trainers is slecht voor onze sport. Het trekt de kwaliteit van onze managers en trainers naar beneden."

  "De functie van coach wordt zo ook minder aantrekkelijk. Potentiële trainers worden afgeschrikt door de onzekerheid van het vak. De gemiddelde periode van een job als trainer is momenteel elf maanden. Mannen met een gezin staan daar niet meteen voor te springen. Zo mislopen we veel nieuw talent."