• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dieven stelen 300.000 Panini-stickers in Brazilië

  Zo ziet het Panini-boek van het WK in Brazilië er uit.

  In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn dieven aan de haal gegaan met 300.000 Panini-stickers. Net als in vele andere delen van de wereld zijn de Panini-stickers heel populair in Brazilië, maar de verdeler was er snel bij om verzamelaars gerust te stellen. "Er zullen voldoende stickers in omloop blijven om alle collecties te vervolledigen."

  Sinds het WK van 1970 zijn Panini-stickers een populair collector's item bij voetbalfans. In Brazilië alleen al verwacht Panini niet minder dan acht miljoen albums van de populaire stickers te verkopen.

  Dat is een aantal inventieve overvallers blijkbaar niet ontgaan. Ze stalen een bestelwagen met 300.000 stickers, die bedoeld waren voor een lokaal nieuwsagentschap.

  Het is niet de eerste keer dat Panini-stickers gestolen worden in Brazilië. Voor het WK in Zuid-Afrika in 2010 gingen dieven ook al een keer aan de haal met 135.000 stickers uit een opslagruimte in Sao Paulo.