• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boskamp: "Niet verwacht dat Januzaj voor België zou kiezen"

  Johan Boskamp doet het weer. Geert De Vlieger krijgt een draai om de oren.

  Voor Johan Boskamp is de keuze van Adnan Januzaj voor de Rode Duivels een verrassing. De voetbalanalist verwacht nu wel dat het 19-jarige toptalent mee naar Brazilië gaat.

  "Ik had niet verwacht dat Januzaj voor België zou kiezen, neen", zegt Johan Boskamp in de Sporza-studio. "Ik ken zijn vader een beetje en dat is zowat de patriot van Albanië. Of Kosovo, weet ik veel waar ie vandaan komt."

  "Als je weet dat hij vertegenwoordigd wordt door een van de grootste managementbureaus van Engeland, dan denk ik dat de factor merchandising ook heeft meegespeeld."

  "Ik ga er wel vanuit dat hij meegaat naar het WK. Ik vraag me wel af waar hij gaat spelen. Met Eden Hazard en Dries Mertens is de concurrentie niet min, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij toch zal mee mogen naar Brazilië."

  "Hij kan ook zo ongelooflijk goed voetballen", besluit Boskamp lyrisch. Over drie weken maakt bondscoach Marc Wilmots zijn voorselectie voor het WK bekend.

  Boskamp verkoopt De Vlieger een mep

  Gisteren was Johan Boskamp te gast in onze studio voor de halve finales van de Europa League. En "Bossie" deed het weer. Oud-doelman Geert De Vlieger kreeg een draai om de oren.