• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Hazard is out voor Liverpool en wellicht ook voor Atletico"

  Eden Hazard sukkelt met zijn kuit.

  Eden Hazard is nog onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en speelt zondag niet tegen Liverpool. Dat heeft Chelsea-coach José Mourinho vandaag bekendgemaakt. Hazard viel twee weken geleden uit in de Champions League tegen PSG. Volgens Mourinho wordt de return in de halve finale tegen Atletico van woensdag ook nipt.

  Op 8 april viel Eden Hazard in de Champions League-kwartfinale tegen PSG al na een kwartier uit met een kuitblessure. Zijn ploeg Chelsea dacht eerst dat Hazard vrij snel weer fit zou zijn, maar dat blijkt toch niet het geval.

  Zo moest Hazard al de Premier League-duels tegen Swansea en Sunderland laten schieten, en ook in de Champions League miste hij de heenwedstrijd tegen Atletico Madrid.

  Chelsea-coach José Mourinho liet op een persbabbel optekenen dat ook de topper tegen Liverpool van aanstaande zondag te vroeg komt voor Hazard. "Meer nog, ik denk dat hij ook niet klaar zal zijn voor de return tegen Altetico." Die wedstrijd wordt volgende week woensdag afgewerkt.

  Mourinho heeft overigens heel wat kopzorgen. Zo mist hij ook verdediger Terry en aanvaller Eto'o door blessures. Her en der werd al geopperd dat Chelsea hierdoor zondag zou aantreden met een B-ploeg, maar Mourinho liet niet in zijn kaarten zien.

  "Jullie zullen zondag wel zien wat ik doe", zegt Mourinho. "Maar als we geen hulp krijgen bij het nastreven van onze dromen en doelstellingen, zullen we enkel aan onszelf denken."