• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Remoortel is nieuwe voorzitter van Waasland-Beveren

  Van Remoortel is vandaag officieel voorgesteld als de nieuwe voorzitter.

  Waasland-Beveren heeft Jozef Van Remoortel voorgesteld als nieuwe voorzitter. Van Remoortel volgt Melchior Roosens op, die erevoorzitter wordt. De voorzitterswissel is onderdeel van een aantal wijzigingen die Waasland-Beveren doorvoert in zijn structuur.

  Van Remoortel was eerder al ondervoorzitter van de Wase club en schuift nu dus een rij op. "Ik stond mee aan de basis van de fusie tussen de twee clubs en mijn bedrijf is ook de shirtsponsor."

  "Ik ga graag in op de vraag van de raad van bestuur om voorzitter te worden. Roosens gaf vorig jaar al aan dat hij wilde stoppen", zegt de nieuwe voorzitter.

  "We hebben een nieuwe beleidsstructuur en willen de fans ook meer betrekken in het beleid. We willen zo beter werken en meer fans naar het stadion lokken."

  "We willen een familiale subtopper worden"

  In de nieuwe structuur bij Waasland-Beveren wordt Dirk Poppe CEO (foto). Poppe was tot nu manager van de club. "We willen zo snel mogelijk een financieel gezonde familiale subtopper worden", zegt hij.

  "We hebben al een akkoord met de meeste van de huidige spelers. Met Veselinovic en Belhocine wordt nog gepraat. De fans kunnen op beide oren slapen: er wordt al werk gemaakt van volgend seizoen."

  "We willen ook ons bezoekersaantal optrekken tot een gemiddelde van 7.000. Met beter voetbal moeten we "slapende supporters" wakker maken. De jeugdwerking wordt ook geprofessionaliseerd."

  Ondervoorzitter is vanaf nu Dirk Huyck. "De functie van sportief directeur en commercieel directeur zijn nog vacant", zegt Poppe. "Wie dat moeten worden is een vraag die wij nog niet kunnen beantwoorden. Wel moet men beantwoorden aan de noden en visie van de club."