• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "Januzaj is de uitzondering die de regel bevestigt"

  Van Holsbeeck reageert met gemengde gevoelens op de keuze van Januzaj.

  De keuze van Adnan Januzaj om voor België te voetballen, zorgt bij Anderlecht voor gemengde gevoelens. "Heel België moet blij zijn met zijn keuze, maar het blijft jammer dat wij hem niet konden overtuigen om te blijven", zegt Jean Kindermans.

  Januzaj sloot zich als elfjarige speler aan bij Anderlecht en speelde in verschillende jeugdreeksen. Jean Kindermans, de verantwoordelijke voor de jeugdopleidingen bij Anderlecht, kent hem dus al lang.

  "Als mens is hij een fantastische jongen: een stille, harde werker, ondanks zijn talent. Elke jeugdtrainer had hem graag onder zijn hoede."

  "Het is heel jammer dat hij hier niet meer is, maar zo gaat dat in het voetbal. We zijn al blij dat hij voor België kiest. Als de Rode Duivels op Neerpede komen trainen, zullen we hem nog kunnen bewonderen."

  De keuze om voor België te spelen, betekent niet dat hij ook meegaat naar het WK in Brazilië. Heeft Januzaj zijn plaats in de huidige groep? "Dat moet Marc Wilmots inschatten. Ik denk dat het zal afhangen van de concurrentie, de positie en de ambities. Maar op termijn kan hij België zeker iets bijbrengen" zegt Kindermans.

  "Het is wat wrang voor ons, want hier had hij al lang in de eerste ploeg kunnen spelen. Maar wie met hem gewerkt heeft, weet nu dat hij goeie keuzes heeft gemaakt. Anderzijds bevestigt hij wat wij al lang wisten."

  "Hij is een uitzonderlijk talent, met een fantastische linkervoet en een uitzonderlijke techniek, balbeheersing en vista. Allemaal dingen die we op Anderlecht graag zien."

  Van Holsbeeck: "Vele discussies gehad met de vader van Januzaj"

  Herman Van Holsbeeck kon als manager van Anderlecht Januzaj niet overtuigen om in België te blijven.

  "In de vele discussies die ik met vader Januzaj had, was hij zeer duidelijk" , zegt Van Holsbeeck. ""Als ik de kans krijg om naar het buitenland te trekken - naar Engeland - ben ik weg", stelde hij."

  "De mama en papa hebben hun hele leven afgestemd op hun zoon. Toen hij 13 of 14 jaar oud was, had de vader al een duidelijk idee voor zijn zoon. We hebben alles geprobeerd om hem te houden, zeer veel geld geboden, maar uiteindelijk heeft de vader toch zijn plan uitgevoerd."

  "Die beslissing moeten we respecteren. Velen voelen zich geroepen, maar weinig slagen. Januzaj is de uitzondering die de regel bevestigt."

  Maar Van Holsbeeck is wel trots dat een speler uit de Anderlecht-jeugd Rode Duivel is geworden. "Nu hoor ik wel eens dat geen enkele Anderlecht-speler meer in de basis van de nationale ploeg staat."

  "Als ik het goed heb zijn er wel vier bij Anderlecht opgeleid: Kompany, Mertens, Lukaku en nu ook Januzaj. Een hele eer voor onze club."

  "In onze jeugdschool catalogeerden we Januzaj als een absoluut toptalent. Ik denk dat we hem de komende jaren nog vaak aan het werk zullen zien in het Europese topvoetbal."

  Boskamp: "Ik had dit niet verwacht"

  "Ik had niet verwacht dat Januzaj voor België zou kiezen", zegt Johan Boskamp. "Ik ken zijn vader een beetje en dat is zowat de patriot van Albanië."

  "Als je weet dat hij vertegenwoordigd wordt door een van de grootste managementbureaus van Engeland, dan denk ik dat de factor merchandising ook heeft meegespeeld."

  "Ik ga er wel vanuit dat hij meegaat naar het WK. Ik vraag me wel af waar hij gaat spelen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij toch zal mee mogen. Hij kan ook zo ongelooflijk goed voetballen", besluit Boskamp lyrisch.