• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Team Sky houdt klassementsrenners weg uit de Giro

  Richie Porte is er door fysieke ongemakken niet bij in de Giro.

  Team Sky heeft zijn selectie voor de Ronde van Italië nu al bekendgemaakt. De Britse ploeg zal er zonder uitgesproken klassementsambities aan de start staan. Onder meer Chris Froome, Bradley Wiggins en Richie Porte sturen hun kat.

  Team Sky beschikt over flink wat rondegeweld, maar geen enkele kopman zal starten in de Ronde van Italië, die op 9 mei begint. Normaal zou Richie Porte de Giro-kopman worden, maar de Australiër sukkelt al een tijdje met fysieke kwaaltjes en laat daarom de Giro aan zich voorbijgaan.

  Ook onder meer de Colombiaan Sergio Henao (op non-actief) en de Spanjaard Mikel Nieve, die al een Giro-rit won en er ook twee keer tiende werd, zullen er niet bij zijn.

  Sky rekent in de eerste grote ronde van het seizoen wel op onder meer Edvald Boasson Hagen, Bernhard Eisel, Ben Swift en Dario Cataldo. "De Giro is een geweldige koers. We kunnen niet wachten om te presteren voor onze Italiaanse supporters", zegt teammanager Dave Brailsford.

  De Giro begint op 9 mei in Belfast (Noord-Ierland) met een ploegentijdrit.

  De Sky-renners voor de Giro

  • Edvald Boasson Hagen (Noo)
  • Dario Cataldo (Ita)
  • Philip Deignan (Ier)
  • Bernhard Eisel (Oos)
  • Sebastian Henao (Col)
  • Pete Kennaugh (GBr)
  • Salvatore Puccio (Ita)
  • Kanstantsin Sivtsov (WRu)
  • Ben Swift (GBr)