• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook de komende drie jaar geen Ajax-fans in de Kuip

  Het vuurwerk van de bekerfinale krijgt nog een flink staartje.

  De Ajax-fans betalen het gelag voor hun stunt in de bekerfinale van afgelopen zondag. In de Kuip, het stadion van Feyenoord, gooiden heel wat supporters net na de aftrap massaal vuurwerk op het veld. De fans zullen door de ongeregeldheden ook de komende drie jaar niet meer naar de Kuip mogen afreizen.

  Ajax verloor zondag de bekerfinale met zware 5-1-cijfers van Zwolle. Plaats van het gebeuren was de Kuip, het stadion van grote rivaal Feyenoord. Voor de Ajax-fans was het al even geleden dat ze nog naar Rotterdam mochten afreizen en dat wilden ze nadrukkelijk in de kijker zetten.

  Door de voortdurende spanningen tussen de supporterskernen van beide clubs werd in 2009 na een reeks incidenten al beslist om geen uitsupporters meer toe te staan bij de wedstrijden tussen beide clubs, en dat gedurende vijf jaar.

  Komend seizoen zou het verbod wellicht opgeheven worden, maar de incidenten van zondag hebben daar een streep door getrokken. Het Ajax-bestuur heeft daarom beslist om ook de komende drie jaar geen fans mee te nemen naar de klassieker in Rotterdam. Het is wel niet duidelijk of de Feyenoord-supporters wel mogen afreizen naar Amsterdam.

  Maandag werd overigens al besloten om een groep van 400 supporters de wedstrijd bij Heracles van komende zondag niet te laten bijwonen.