• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meesseman over EK: "Moet uitnodiging nationale ploeg afslaan"

  Emma Meesseman past voor de EK-kwalificatiecampagne van de Belgian Cats.

  Emma Meesseman heeft aangekondigd dat ze niet zal aansluiten bij de Belgian Cats tijdens de kwalificatiecampagne in juni voor het EK basketbal in 2015. "Ik kan helaas niet alles combineren", zegt de drukbezette basketbalspeelster.

  Meesseman, het grootste basketbaltalent in ons land sinds Ann Wauters, is bezig aan haar laatste seizoen bij Villeneuve d'Ascq (Frankrijk). Daarna reist ze meteen door naar de Verenigde Staten voor haar tweede seizoen in de WNBA met de Washington Mystics.

  Na het WNBA-seizoen komt de bijna 21-jarige Meesseman uit voor haar nieuwe ploeg Spartak Moskou. "Het is met veel spijt in het hart dat ik de uitnodiging voor de nationale ploeg moet afslaan, maar ik kan niet alles combineren. Ik wens de Belgian Cats in ieder geval veel succes toe", besluit ze.

  De nationale vrouwenbasketbalploeg treft Groot-Brittannië, Litouwen en Macedonië in de voorronde van het EK 2015. Ann Wauters stelt zich al langer niet meer beschikbaar voor de Belgian Cats.