• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meersman: "Eindelijk weer koersen na valpartij in Parijs-Nice"

  Gianni Meersman staat zondag aan de start van de Ronde van Turkije.

  Gianni Meersman kruipt zondag opnieuw op zijn fiets voor de Ronde van Turkije, zijn eerste wedstrijd na de zware valpartij in Parijs-Nice. "Ik kan niet wachten om weer te koersen", zegt de renner van Omega Pharma-Quick Step enthousiast.

  Vorige maand kwam Gianni Meersman ten val in de tweede etappe van Parijs-Nice. Daarbij liep hij een zware kneuzing van zijn bekken op en ook de spieren naast zijn wervels waren geraakt. Zondag maakt hij zijn comeback in de Ronde van Turkije.

  "In het begin zal het niet gemakkelijk zijn, want ik heb nu weer minder koersritme. Maar door mijn wil en enthousiasme kan ik zeker op karakter koersen", zegt Meersman.

  De 29-jarige renner rijdt zondag in dienst van Mark Cavendish die voor het eerst deelneemt aan de Ronde van Turkije. "We hebben een uitstekend team. Als we de kans krijgen, zullen we zeker proberen om de koers naar onze hand te zetten", zegt de Brit.

  Ook André Greipel maakt comeback

  Ook de Duitser André Greipel rijdt zondag weer zijn eerste wedstrijd. De renner van Lotto-Belisol scheurde zijn ligamenten tussen sleutelbeen en schouder bij een late val in Gent-Wevelgem eind maart.

  Greipel mocht vorig jaar twee etappezeges op zijn naam schrijven in Turkije. "Aanstaande zondag komt hij aan de start met een conditionele achterstand", zegt sportdirecteur Jean-Pierre Heynderickx.

  "Indien Greipel nog wat kracht mist, kunnen we ook nog Jonas Van Genechten en Kris Boeckmans uitspelen in de massasprint. Sowieso hebben we de intentie om een rit te winnen."

  Met Adam Hansen en Pim Ligthart, die trouwens in goede conditie verkeert, ligt een plaats bij de eerste tien in het eindklassement binnen onze mogelijkheden."