• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Liverpool deelt foto's droomstadion

  De club heeft plannen om haar stadion Anfield uit te breiden.

  Liverpool heeft foto's vrijgegeven van zijn plannen om de capaciteit van Anfield uit te breiden tot 60.000 zitjes. Met zijn huidige 45.500 zitjes is het moeilijk concurreren met Old Trafford (75.000) van Manchester United en het Emirates Stadium (60.000) van Arsenal.

  Het stadion van Liverpool heeft vier tribunes: The Kop, Centenary Stand, Anfield Road End en Main Stand. Twee van die vier tribunes zullen uitgebreid worden. Vandaag toont de club hoe haar nieuwe stadion er zal uitzien.

  De bedoeling is om de capaciteit van de Main Stand op te trekken met 8.500 extra zitjes. Het tweede project houdt de uitbreiding van Anfield Road End in. Daar moeten 4.800 zitjes bijkomen.

  "We hopen dat de eerste fase van het project voltooid zal zijn voor het nieuwe seizoen van 2016-2017. Om onze plannen vlot te laten verlopen, rekenen we op de steun van de gemeenschap, de buurtbewoners en de handelaars rond het stadion", zegt Ian Ayre, manager van de club.