• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KBVB en Brussel: "Anderlecht is nog geen betrokken partij"

  Steven Martens (r): "De kandidaat-bouwers zullen die gesprekken aanknopen."

  Het fonkelnieuwe stadion in Brussel zal ook de interesse wekken in Anderlecht. "Ongetwijfeld een opportuniteit, maar het is niet onze taak om daar met de club over te praten. Dat is voor de kandidaat-bouwers", klinkt het bij de Belgische voetbalbond en de stad Brussel.

  Als alles volgens plan verloopt, staat er over enkele jaren een gloednieuwe voetbaltempel op de Heizel. Het wordt de nieuwe thuishaven van de Rode Duivels, maar met enkele interlands zal het stadion niet rendabel zijn. Vestigt ook landskampioen Anderlecht zich in de arena?

  "Ik heb geen enkel contact met Anderlecht over het stadion", stelt Alain Courtois, schepen van Sport in Brussel, bij Sporza.

  "Dat is onze taak niet. Het zijn de kandidaat-bouwers die eventueel contact zullen opnemen met Anderlecht of een andere club. Zij moeten een architect zoeken, een huurder, een uitbater, enz."

  "Anderlecht heeft zijn huiswerk gemaakt en weet dat dit stadion een opportuniteit is", vertelt Steven Martens, CEO van de voetbalbond. "De kandidaat-bouwers zullen zeker gesprekken aanknopen met de club."

  "Vandaag is Anderlecht geen betrokken partij. De Belgische voetbalbond stelt zich kandidaat voor het EK, samen met de stad Brussel en de verschillende overheden."