• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hoogstraten krijgt alsnog licentie van BAS

  Hoogstraten speelde vorig seizoen tegen Cercle in de Beker.

  Hoogstraten heeft in beroep alsnog een licentie gekregen om volgend jaar opnieuw in tweede klasse te spelen. Hoogstraten moet er dan wel op rekenen dat een andere tweedeklasser zijn licentie niet krijgt, want sportief is de club al zeker van degradatie. De andere clubs die geen licentie kregen, kennen pas maandag hun lot.

  Vorige maand besloot de Belgische voetbalbond om STVV, Antwerp, RWDM Brussels, Tubeke en Hoogstraten geen licentie toe te kennen voor tweede klasse. Alle vijf de clubs gingen in beroep tegen die beslissing bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).

  Hoogstraten verdedigde woensdag zijn dossier en kreeg vandaag het goede nieuws. "Het is met vreugde dat ik kan melden dat wij onze licentie behaald hebben", zei secretaris Fons Van den Broeck.

  Hoogstraten kan zich sportief wel niet meer redden in tweede klasse. Hoogstraten staat op een speeldag van het einde voorlaatste en kan de kloof met de nummer 16 niet meer overbruggen.

  Hoogstraten moet hopen dat een andere club die in beroep ging geen licentie krijgt. Als één club geen licentie krijgt, speelt Hoogstraten de eindronde. Als er meer clubs geen licentie krijgen, dan is Hoogstraten sowieso zeker van een verlengd verblijf in tweede.