• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bock: "We leven bijna als monniken"

  De Bock: "Met z'n allen werken we aan hetzelfde doel."

  Club Brugge kreeg maandag leider Standard niet op de knieën, maar door de nederlagen van concurrenten Anderlecht en Zulte Waregem heeft het zelf nog alle troeven in handen. Zaterdag wacht met Lokeren opnieuw een zware tegenstander. "Maar Lokeren ligt ons wel", vertelt Club-verdediger Laurens De Bock over zijn ex-ploeg.

  "Het is niet gelukt om Standard te kloppen, maar door het verlies van Anderlecht en Zulte Waregem hebben we alles nog in eigen handen", zegt Laurens De Bock in een uitgebreid gesprek op de website van Club Brugge. "Er is dus nog geen man overboord."

  De Bock benadrukt ook de positieve sfeer bij Club. "De motivatie en sfeer zijn uitstekend. Dat geldt niet enkel tussen de lijnen, maar ook bij de bankzitters en bij de spelers die naast de selectie vallen. Met z'n allen werken we aan hetzelfde doel. Die eendracht is zeker een van de sleutels."

  Met nog vijf speeldagen voor de boeg neemt de druk wel steeds meer toe. "Maar wij zijn hier zeker tegen gewapend", vertelt De Bock. "Met uitzondering van de match in Anderlecht hebben we in de topconfrontaties nog niet ontgoocheld."

  "Er wordt ook niets aan het toeval overgelaten. We leven bij manier van spreken als monniken. Dat moet en zal leiden tot het beoogde succes."

  "Lokeren heeft grote stappen gezet"

  Volgens Laurens De Bock zijn de Club-hoofden weer vrij en fris voor de volgende opdracht. En die belooft niet makkelijk te worden, want met Lokeren treft De Bock zaterdag in de vooravond zijn ex-team.

  "Lokeren heeft onder Peter Maes grote stappen voorwaarts gezet. Het steekt tactisch goed in elkaar en de aanvallers kunnen een en ander klaarmaken. Maar het is wel een tegenstander die ons ligt."

  De Bock zal zaterdag op Daknam ook weer de degens kruisen met z'n maatje Nill De Pauw. "We horen elkaar bijna dagelijks, maar over de wedstrijd hebben we nog niet gesproken. Maar de uitslagen van de onderlinge confrontaties spreken wel in mijn voordeel."