• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D-day Antwerp: "Eén handtekening zou kunnen volstaan"

  Antwerp-manager Gunther Hofmans probeert straks de licentie binnen te halen.

  Vandaag om 15u moet tweedeklasser Antwerp zijn licentieberoep verdedigen bij het BAS, het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Door een schadeclaim van ex-voorzitter Eddy Wauters van 5 miljoen euro is het niet zeker of de oudste club van het land de licentie voor volgend seizoen krijgt. In het andere geval wacht derde klasse.

  De eis van 5 miljoen euro is dé weigeringsfactor voor een licentie, omdat Antwerp de continuïteit van de werking niet kan aantonen.

  Antwerp-voorzitter Jan Michel deed vorige week een oproep aan Wauters om zijn claim met een jaar te bevriezen.

  Eergisteren leek de hinderpaal van de baan, toen investeerder Saif Rubie de wereld instuurde dat hij een akkoord had met Wauters én dat zijn consortium een overnamebod had gedaan.

  Antwerp wou meegaan in dat verhaal, maar verwierp gisteren de overname wegens onaanvaardbare voorwaarden. Rubie wil zijn akkoord met Wauters ook niet aan Antwerp meedelen.

  Dus staan er weer veel vraagtekens achter een licentie. "Op dit moment leggen we de laatste hand aan ons dossier", zegt Antwerp-manager Gunther Hofmans aan Sporza.

  "Gisteravond zijn er al contacten geweest met Eddy Wauters maar ik wil daar geen uitspraken over doen om het dossier niet in gevaar te brengen."

  "Wat wij moeten doen is de continuïteit van de club kunnen garanderen en dat gaan wij proberen aan te tonen. Eén handtekening zou daar kunnen voor volstaan."

  Geen uitspraak voor maandag

  Naast Antwerp moet vandaag ook reeksgenoot Tubeke zijn dossier verdedigen bij het BAS. "Wij verwachten een positief gevolg. Alle betalingen zijn gebeurd, de laatste stortingen zijn vanochtend uitgevoerd", klinkt het bij de club.

  STVV en Hoogstraten waren gisteren de eerste clubs die in Brussel op het appel verschenen. "Dat was een eenvoudige en vlotte zitting", zei BAS-voorzitter Leo Vande Velde. "Er waren geen twistpunten. Maandag zullen die clubs op de hoogte gebracht worden. Een uitspraak voor Antwerp of Tubeke moet ook niet voor maandag verwacht worden."