• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Acht namen van de Braziliaanse selectie zijn bekend

  Scolari leidde Brazilië in 2002 al een keer naar de wereldtitel.

  Luiz Felipe Scolari, de bondscoach van Brazilië, heeft de identiteit van acht van zijn 23 WK-spelers onthuld. Thiago Silva, David Luiz, Julio Cesar, Fred, Willian, Oscar, Paulinho en Ramires mogen op hun beide oren slapen over deelname aan het WK in hun thuisland. Over Neymar, Dante en Hulk heeft Scolari het nog niet.

  Scolari deed zijn onthulling tijdens een congres in Sao Paulo in Brazilië zelf. Toen hij gevraagd werd naar de leiders in zijn ploeg, gaf hij vier namen: verdedigers Thiago Silva en David Luiz, doelman Julio Cesar en aanvaller Fred (foto).

  Daarna zei Scolari nog. "Ik heb in Londen met vijf spelers gepraat en heb hen verklapt dat ik op het WK op hen reken." Begin april sprak Scolari met Tottenham- middenvelder Paulinho en Chelsea-spelers Willian, Oscar, Ramires en David Luiz.

  Op de overige 15 namen is het nog even wachten, maar de Braziliaanse bondscoach gaf nog mee dat zijn lijst met 23 namen voor 95 tot 99 procent vast ligt. Daar zullen ongetwijfeld ook verdediger Dante en aanvallers Hulk en Neymar deel van uitmaken.

  Brazilië neemt het op het WK in de eerste ronde op tegen Kroatië, Mexico en Kameroen.

  Acht zekerheden voor Brazilië

  • Thiago Silva (PSG)
  • David Luiz (Chelsea)
  • Julio Cesar (Toronto)
  • Fred (Fluminense)
  • Willian (Chelsea)
  • Oscar (Chelsea)
  • Paulinho (Tottenham)
  • Ramires (Chelsea)