• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wim De Coninck: "José Mourinho lapt het weer"

  Chelsea-coach José Mourinho zet zijn defensieve lijnen uit.

  De heenwedstrijd tussen Atletico Madrid en Chelsea is op een 0-0 uitgedraaid. Ook Wim De Coninck heeft niet echt genoten van de Champions League-match. "Taai en saai", vertelt de analist van Belgacom 11+. "En ik vrees dat we volgende week hetzelfde scenario krijgen in de terugmatch. Gelukkig moet er dan wel een winnaar zijn om de finale te halen."

  Op doelgevaar was het gisteravond wachten, wachten en nog eens wachten in het Vicente Calderon-stadion. "Taai en saai", vindt ook analist en oud-doelman Wim De Coninck (foto). "José Mourinho lapt het weer. En altijd komt hij daar goed mee weg. Blijkbaar is hij het tactische brein dan."

  "Mourinho heeft heel bewust Atletico op de zenuwen gewerkt. Hij heeft de wapens van Atletico gebruikt en geprobeerd om in zijn eigen rechthoek te kamperen."

  Chelsea drong Atletico de bal op. "Terwijl het team niet tuk is op balbezit", weet De Coninck. "Ze spelen liever vanuit de omschakeling om dan in 1-2-3 Diego Costa de diepte in te sturen. Een à twee spelers sluiten dan aan om het af te maken. Dan is het team van Simeone op zijn best."

  "Dat wist Mourinho ook erg goed. Als Atletico verplicht is om het spel te maken, om op de korte ruimte de defensie te ontwrichten, dan is Diego Costa van weinig waarde. Dat heeft Mourinho dus goed gedaan."

  "Ook egelstelling in Londen?"

  "Het grote probleem van Mourinho komt er volgende week in eigen huis aan. Op Stamford Bridge zal hij op een gegeven moment zijn egelstelling moeten verlaten”, weet Wim De Coninck.

  "De kwaliteiten van Atletico zullen veel meer naar boven komen. In Londen zullen de Spanjaarden een stuk gevaarlijker kunnen spelen."

  "Tenzij Mourinho het weer lapt. Dat hij het aandurft om voor eigen publiek het op dezelfde manier aan te pakken. Mourinho kan bijna een hele match op de 0-0 speculeren. Om op het einde op die ene flits van Hazard te rekenen. Het zou zeer goed kunnen dat hij daarvoor kiest."

  "Gelukkig moet er nu in de terugwedstrijd wel een winnaar zijn. Het zal de spankracht verhogen. Dat zal nodig zijn om ons op het puntje van de stoel te krijgen."

  "Courtois niet op de proef gesteld"

  Thibaut Courtois was de enige Belg op het terrein, maar voor De Coninck had de nummer 1 van de Rode Duivels evengoed kunnen rusten.

  "Aranzubia had in de goal van Atletico kunnen staan. Courtois is niet op de proef gesteld, maar dat is net het moeilijkste", weet oud-doelman De Coninck.

  "Die ene keer dat ze komen, moet je er staan. Maar ook dat is niet gebeurd. Courtois heeft niet een keer Atletico echt moeten redden. Volgende week zal hij dat wel kunnen rechtzetten. Daar is hij verplicht om de nul te houden."

  "Had Hazard ook zo verdedigd?"

  Eden Hazard bleef aan de kant met een kuitblessure. "Een groot verschil voor Chelsea, maar ik denk niet dat Mourinho rouwig was om zijn afwezigheid. Misschien vroeg hij Hazard wel om zich nog even te sparen."

  "Willian nam de positie van Hazard in. Die heeft kilometers gelopen om Juanfran af te stoppen. Ik weet niet of Hazard die verdedigende rol zo plichtsgetrouw had ingevuld", stelt Wim De Coninck.

  "Real en Bayern spelen positiever"

  Krijgt u vanavond meer spektakel te zien in Real-Bayern? Wim De Coninck: "Het zou zeer verwonderlijk zijn als dat niet zo zou zijn. Real Madrid en Bayern München spelen positiever voetbal dan Chelsea en Atletico. En als het toch 0-0 blijft, zullen we in elk geval meer offensieve intenties gezien hebben. Dat kan niet anders met de kwaliteiten van die spelers."