• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots maakt op 13 mei zijn WK-preselectie bekend

  Wilmots maakt over drie weken zijn grote voorselectie bekend.

  Over drie weken, op dinsdag 13 mei, maakt bondscoach Marc Wilmots zijn preselectie bekend voor het WK in Brazilië. Op 2 juni moet de definitieve selectie van 23 internationals doorgegeven worden aan de Wereldvoetbalbond FIFA.

  De Rode Duivels spelen in de aanloop naar het WK nog drie vriendschappelijke wedstrijden. Op maandag 26 mei ontvangt België in de Cristal Arena in Genk Luxemburg.

  Daarna volgt een stage in Zweden, met op zondag 1 juni in Stockholm een wedstrijd tegen Zlatan Ibrahimovic en de zijnen. Op zaterdag 7 juni volgt een generale repetitie, in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, tegen Tunesië.

  Op het WK ontmoeten de Rode Duivels in groep H Algerije (dinsdag 17 juni), Rusland (zondag 22 juni) en Zuid-Korea (donderdag 26 juni). Christian Benteke mist het WK door een achillespeesblessure, doelman Koen Casteels is door een scheenbeenbreuk wellicht ook out.