• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vijf keer Real Madrid-Bayern München uit de oude doos

  Ronaldo mist een belangrijke penalty in 2012.

  Met Real Madrid en Bayern München staan vanavond twee ploegen tegen elkaar met een rijk gemeenschappelijk verleden in de Champions League. Sinds het bestaan van de Champions League speelden ze al 14 keer tegen elkaar. We zetten vijf duels op een rijtje.

  2012: Bayern bereikt de finale na strafschoppen

  Door goals van Ribéry en Gomez (Bayern) en Özil (Real) eindigt de heenwedstrijd van de halve finales in 2012 op 2-1. In de return in Madrid maakt Real een droomstart. Na veertien minuten heeft Ronaldo al twee keer gescoord. Robben scoort met een penalty de 2-1 en de verlengingen leveren geen winnaar op. In de strafschoppenreeks schiet Real-verdediger Ramos huizenhoog over.

  Het journaalverslag begint op 22'25".

  2007: Makaay maakt het snelste doelpunt ooit in de Champions League

  In 2007 verdedigt Real een 3-2-voorsprong uit de heenwedstrijd van de achtste finales. In de terugwedstrijd in München maakt Makaay het snelste doelpunt  uit de geschiedenis van de Champions League. Hij heeft geen tien seconden nodig om Casillias te kloppen. Ook Lucio en van Nistelrooy scoren nog, maar opnieuw trekt Bayern aan het langste eind.

  2004: De potjes koken over in de slotfase

  Het sterrenensemble van Real Madrid, met onder meer Beckham, Zidane en Figo, schakelt Bayern in 2004 uit in de achtste finales. Zidane maakt het enige doelpunt in de terugwedstrijd met een acrobatisch schot. Zowel de heen- als de terugwedstrijd staat bol van de incidenten. Dat ontaardt helemaal op het einde van de match in massaal trek- en duwwerk, met Guti als voornaamste slachtoffer.

  2002: "De Madrileense lawine"

  Na 2-1-verlies in de heenwedstrijd van de kwartfinales kondigt Real Madrid aan dat het zich "als een lawine over Bayern zou storten" in de terugwedstrijd in Madrid. Real houdt woord en wint met 2-0, al blijven ook in 2002 de incidenten niet uit. Vooral de 2-0 van Guti wordt fel gecontesteerd.

  2001: Bayern verslaat Real op weg naar Champions League-winst

  De negende editie van de Champions League wordt gewonnen door Bayern München. Op weg naar de finale tegen Valencia verslaan de Duitsers Real in de halve finales. Bayern wint zowel de heenwedstrijd, 0-1 na een goal van Elber, als de terugwedstrijd in München. Bekijk de doelpunten van Elber, Jeremies en Figo.