• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verreth: "Antwerpen wil stabiele topclub worden"

  Antwerpen speelt voor het eerst om de volleybaltitel.

  Vanavond begint de finale van het volleybalseizoen, tussen Roeselare en Antwerpen. Antwerpen schaarde zich dit seizoen, ook met bekerwinst, bij de top in België maar dé uitdaging wordt bestendigen. "Het is de realiteit dat we de steun van de stad nodig hebben", zegt sportief manager Tim Verreth in een gesprek met Sporza.

  Eerst over de finale. Roeselare is de titelverdediger, kende dit seizoen heel sterke momenten en start, ondanks het verlies in de bekerfinale toch weer als dé favoriet. Ook voor sportief manager Tim Verreth.

  "Roeselare is het toch al gewoon om in dergelijke omstandigheden te spelen. Voor ons wordt het vooral genieten. We zien wel wat er komt, maar we vertrekken zeker niet als favoriet."

  "We gaan wel proberen een waardige finalist te zijn. En je weet nooit. Als we Roeselare aan het twijfelen kunnen brengen, zit er misschien wel iets in."

  "Vanavond wordt het in elk geval meteen heel belangrijk. Stel dat je daar iets kan rapen, dan kan je met een geruster gevoel zaterdag die tweede wedstrijd aanvatten."

  "Win je vanavond niet, dan is de druk zaterdag meteen erg groot. Maar we gaan er in elk geval een groot feest van maken, de Arena is uitverkocht en zal tot de nok gevuld zijn."

  "Financieel niet vanzelfsprekend in een stad als Antwerpen"

  Antwerpen wil bevestigen aan de top in België, maar de economische realiteit is wat ze is. In de zaalsporten loert het financiële spook altijd om de hoek. Kijk maar naar Asse-Lennik enkele jaren geleden door de Champions League.

  "We hebben de voorbije jaren een aantal zeer stabiele partners gehad, met in de eerste plaats de stad Antwerpen en de haven die een serieuze duit in de zak doen", zegt Verreth.

  "Daarnaast hebben wij met onze hoofdsponsor Precura nu al vijf jaar een zeer, zeer stabiele partner, die onze club door dik en dun heeft gesteund."

  "Voor Antwerpen is het toch ook de eerste keer in de moderne sportgeschiedenis dat een club op het hoogste niveau, in de Champions League, zal deelnemen, in welke sport ook. Dat is toch een unieke prestatie. Met de stad en de haven willen we in dialoog gaan om daar continuïteit in te krijgen."

  Maar die steun heeft Antwerpen dus nodig? "Ja, dat is de realiteit. Het is allemaal niet zo vanzelfsprekend om het in een stad als Antwerpen, waar je ook veel andere sporten hebt, rond te krijgen. Het blijft uiteraard een uitdaging."

  "Gaan ons geen strop om de nek leggen"

  "Maar we gaan ons geen strop om de nek leggen, om toch maar de allerbeste spelers naar Antwerpen te halen. We hebben ook een tendens ingezet om de betere jongere Belgische spelers van de volleybalschool naar Antwerpen te halen."

  "We gaan ons niet elk jaar de druk opleggen om opnieuw een beker of een titel te winnen. We willen een stabiele topclub zijn in Antwerpen en dan weet je dat je met Maaseik en Roeselare elk jaar heel zware concurrenten hebt."