• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanlandschoot komt met pak breuken uit de Amstel

  James Vanlandschoot is ploegmaat van o.a. Björn Leukemans.

  James Vanlandschoot heeft aan een val in de Amstel Gold Race onder andere twee gebroken sleutelbenen en vier gebroken ribben overgehouden. Het BK in zijn Wielsbeke mag hij al vergeten.

  Vanlandschoot reed zondag met negen metgezellen zo'n 200 kilometer in de aanval. In de afdaling van de Gulpenerberg, op zo'n 50 kilometer van de streep, ging het mis voor de 35-jarige renner, die letterlijk uit de koers viel.

  De balans is zwaar voor de ploegmaat van onder meer Björn Leukemans: twee gebroken sleutelbenen, vier gebroken ribben, enkele ruggenwervels geraakt en een klaplong. Er wacht Vanlandschoot een lange revalidatie, waardoor hij een kruis moet maken over het Belgisch kampioenschap in zijn eigen Wielsbeke.

  Waeytens reed Amstel uit met breuken

  Een andere landgenoot die niet ongehavend uit de Amstel Gold Race kwam, is Zico Waeytens. De 22-jarige renner van Topsport Vlaanderen-Baloise viel op 70 kilometer van de finish, maar zette door. Een dag later bleek dat hij de wedstrijd met twee gebroken wervels heeft uitgereden.