• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandecaveye breekt ribben bij val in ravijn

  Gella Vandecaveye heeft geluk gehad.

  Gella Vandecaveye (40) is vorige week in de Alpen in een afgrond gevallen. De voormalige topjudoka liep daarbij een hoofdwonde en enkele gebroken en gekneusde ribben op. "Gelukkig heeft een boom mijn val gestopt en heeft mijn rugzak mijn val gebroken."

  Vandecaveye was op skitrekking in het hooggebergte van de Alpen, toen ze in een afgrond viel. "Soms trekt het gevaar mij aan en is het boeiend om de limieten af te tasten", schrijft Vandecaveye op haar Facebook-pagina.

  "Maar bij deze afdaling was ik wegens een geaccidenteerde piste erg behoedzaam. Ik weet niet hoe diep ik gevallen ben, maar ik weet wel dat een boom mijn val gestopt heeft en mijn rugzak mijn val gebroken."

  Vandecaveye hield aan haar val een hoofdwonde en enkele gebroken en gekneusde ribben over. "Dit domme ongeval had veel grotere gevolgen kunnen hebben, maar het eerste wat een judoka leert is vallen, en ook weer opstaan."

  Werbrouck stond ook al angsten uit

  Anderhalve maand geleden ontsnapte ook Vandevaceyes generatiegenote Ulla Werbrouck aan een tragedie. De echtgenoot en de oudste zoon van de voormalige judoka overleefden een val van 70 meter in een ravijn in de Oostenrijkse bergen.