• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frison: "Hopelijk kan Vanendert meedingen naar een podiumplaats"

  Jelle Vanendert is de kopman van Lotto-Belisol in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Vanendert sukkelt wat met zijn knie, maar ploegleider Herman Frison is toch hoopvol, zeker voor woensdag. "De Waalse Pijl ligt Vanendert", klinkt het.

  "Jelle heeft maandag de laatste 30 kilometer van de Waalse Pijl verkend. Op het einde van de training had hij weer last van een gezwollen knie. De oorzaak is een vroege val in de Gold Race, maar daar kwam hij er ook nog door. Hopelijk kan dat woensdag ook", zegt Frison aan Sporza.

  "Het moreel in de ploeg is heel goed na de derde plaats van Gallopin in de Brabantse Pijl en de tweede plaats van Vanendert in de Gold Race. Hopelijk kunnen we dat doortrekken in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

  "Vanendert maakt in de Waalse Pijl meer kans dan in Luik-Bastenaken-Luik. Hij was in Hoei al eens vierde en zesde. Die aankomst bergop ligt hem. Hopelijk kan hij meedingen naar een podiumplaats. Als een grote groep aan de Muur van Hoei begint, moeten we de kaart-Vanendert uitspelen."

  "De vraag is hoe de koers zal verlopen. Ik vermoed dat BMC de kat uit de boom zal kijken, want het heeft met Gilbert al twee keer gewonnen. Katjoesja zal het moeten doen. Ik heb toch liever een mannetje van ons mee in een ontsnapping."

  "Wie we in de gaten moeten houden? Moreno en Kwiatkowski. En als Valverde woensdag al de kans krijgt, zal hij zeker niet wachten tot zondag om te winnen."

  "Zou me niet verbazen als Gilbert woensdag of zondag nog eens wint"

  Een andere man om naar uit te kijken, is natuurlijk ook Philippe Gilbert. Dat weet Herman Frison als geen ander, want Gilbert reed in zijn grote succesjaar 2011 voor Lotto-Belisol.

  "Ik heb nooit getwijfeld aan zijn capaciteiten. Ik heb altijd gezegd dat hij nog grote wedstrijden zou winnen. Een Gilbert in goeie vorm kan alles aan. Het zou me niet verbazen als hij woensdag of zondag nog eens wint", zegt Frison.