Ga naar de inhoud

meest recent

Farina (ex-Club Brugge) ontslagen als trainer Sydney FC

 wo 23 april 2014 11:07
Frank Farina moet Sydney FC verlaten.
De Australiër Frank Farina is na twee seizoenen niet langer trainer van Sydney FC. Dat deelde de club vandaag mee op haar website.

Frank Farina, de voormalige spits van Club Brugge, bracht zijn team tot een vijfde plaats in de eindstand van de A-League. Het bestuur, dat een vierde plaats in gedachten had, was niet tevreden met dit resultaat en laat de voormalige Australische bondscoach ('99-'05) nu dus gaan.

In een verklaring op de website van de club bedankt Scott Barlow, de bestuursvoorzitter van Sydney FC, Farina voor zijn inzet en professionalisme.

"Frank kwam tijdens een moeilijke periode bij ons team. Wij zijn altijd heel dankbaar geweest voor zijn absolute toewijding en wensen hem het allerbeste toe voor de toekomst", zegt Barlow.

Club Brugge

Farina speelde van 1988 tot 1991 bij Club Brugge en werd samen met de club kampioen in 1990. Als nationaal topschutter met 24 doelpunten leverde hij daarbij een grote bijdrage. In 1991 mocht hij met zijn Brugse ploegmaats ook nog eens de beker in de lucht steken.