• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Einde seizoen voor Chelsea-spelers Cech en Terry

  Petr Cech moet het terrein verlaten met een gehavende schouder.

  Chelsea moet het seizoen uitspelen zonder doelman Petr Cech (schouder) en aanvoerder John Terry (voet). De twee sterkhouders vielen allebei geblesseerd uit in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid (0-0). Coach José Mourinho denkt er nu aan om zondag met een B-elftal aan te treden in de topper tegen Liverpool.

  Chelsea moest al Eden Hazard en Samuel Eto'o missen. In Madrid kwamen daar doelman Petr Cech en verdediger John Terry bij.

  Cech viel vroeg in de wedstrijd op zijn schouder. "Zijn seizoen is afgelopen. Vraag me niet hoe het juist in mekaar zit, maar het is voorbij", vertelde José Mourinho na de Champions League-match tegen Atletico.

  Terry (foto) kwam een kwartier voor het einde slecht op zijn voet neer. "We zullen de finale moeten halen als we hem dit seizoen nog willen opstellen." De finale van de Champions League vindt over een maand, op 24 mei, in Lissabon plaats.

  "Champions League prioriteit"

  Zondag moet Chelsea in Engeland op bezoek bij leider Liverpool. José Mourinho (foto) denkt er sterk aan om niet met zijn sterkste team naar Anfield Road af te zakken.

  "De Champions League is mijn prioriteit", stelt de eigenzinnige Portugese manager, "maar ik neem die beslissing niet alleen."

  "Ik moet ook naar de club luisteren. Ik ben maar een stukje van de puzzel: de manager, niet meer dan dat."

  Mourinho had de topper liever vrijdag of zaterdag gespeeld. "Wij vertegenwoordigen het Engelse voetbal. We zijn nog het enige team in Europa."

  "Spanje heeft nog vier teams in Europa. Zij krijgen wel de nodige ademruimte om succes te boeken."