• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona mag weer inkopen doen

  Ook Lionel Messi verhuisde op jonge leeftijd naar Barcelona.

  Barcelona zal komende zomer toch spelers kunnen aankopen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft het transferverbod opgeschort.

  Als reden stelt de FIFA dat "door de complexiteit van het dossier" een uitspraak in beroep niet mogelijk is voor de start van de volgende transferperiode. Die begint op 1 juli. Om de rechten van verdediging te vrijwaren, krijgt het beroep een opschortend karakter.

  Barcelona zou de regels over buitenlandse transfers van minderjarigen overtreden hebben en kreeg een transferverbod voor komende zomer en winter. De club ging meteen in beroep en voegde er meteen aan toe dat ze indien nodig ook naar het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne trekt.