• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp weigert overnamebod, redding plots weer onzeker

  Antwerp zal zich op eigen kracht moeten verdedigen voor het BAS.

  Er is een kink in de kabel gekomen tussen tweedeklasser Antwerp en de potentiële overnemer Saif Rubie. Hierdoor is het plots weer onzeker of Antwerp in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog zijn licentie krijgt.

  Saif Rubie, die al partner is bij Antwerp, kondigde gisteren op Twitter triomfantelijk aan dat hij een financiële overeenkomst had bereikt met ex-voorzitter Eddy Wauters (die 5 miljoen eist). Dat was nodig om een licentie te kunnen krijgen voor volgend seizoen.

  Maar Rubie, die een investeringsgroep uit de Emiraten vertegenwoordigt, gebruikt zijn akkoord met Wauters om de club helemaal in handen te krijgen.

  "We namen zijn voorstel ernstig", laat Antwerp weten. "We lieten Rubie weten dat we zijn voorstel (om de club over te nemen) aanvaarden op voorwaarde dat we hierdoor de licentie krijgen en dat er financiële garanties op tafel komen."

  "Door de tijdsdruk (donderdag is de meeting bij het BAS) was het onmogelijk om over alle details overeenstemming te bereiken. Maar inmiddels heeft Rubie laten weten dat hij niet tot een vergelijk wil komen. Hij weigert ook zijn akkoord met de heer Wauters aan de clubleiding mee te delen."

  "De huidige aandeelhouders willen zich blijven opstellen als loyale partners en zullen de afgesloten overeenkomsten correct blijven naleven. Maar wij begrijpen niet waarom hij zijn vermeende akkoord met de heer Wauters niet aan ons dossier bij het BAS wil toevoegen, als het belang van de club voor hem ook primeert."

  "We zorgen met eigen middelen ook voor sterk dossier"

  Intussen bouwt Antwerp ook zonder Rubie aan een dossier om het BAS te overtuigen. "We zetten onze inspanningen voort om met eigen middelen voor een sterk dossier te zorgen", luidt het. "We doen een beroep aan iedereen om in afwachting van een uitspraak de kalmte te bewaren."