• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thomas Buffel na lob en zege: "Doet veel deugd"

  Thomas Buffel: "Lang geleden dat het stadion nog eens kolkte."

  Thomas Buffel heeft Racing Genk een eerste driepunter bezorgd in de play-offs. De Cristal Arena ontplofte na zijn knappe lob tegen Anderlecht (1-0). "Een goal voor mijn vriendin", vertelt Buffel na een moeilijke periode.

  In de 89e minuut nam Thomas Buffel Anderlecht-doelman Silvio Proto te grazen. Met een perfecte stift zette hij het enige doelpunt van de match op het bord.

  "Onbeschrijfelijk", vertelt Buffel, "het doet echt veel deugd. Ik ben blij dat ik auteur kan zijn van dat doelpunt. Het was lang geleden dat we nog eens in een kolkend stadion gevoetbald hadden. Zowel supporters als spelers hebben daarop gewacht."

  "Anderlecht had de wedstrijd ook kunnen winnen. Zij hadden ook kansen, maar wij wilden evengoed winnen. Zelfs met tien spelers kozen we nog voor de aanval. Dan is het onze verdienste dat we toch nog aan het langste eind trekken."

  De eerste driepunter van Genk in de play-offs bleef lang uit. "Het doet goed om nog eens van een zege te kunnen proeven. Zo'n moeilijke wedstrijd kan ons alleen maar vooruithelpen."

  "Doelpunt voor haar"

  Op persoonlijk vlak kreeg Thomas Buffel het de laatste maanden zwaar te verduren. Zijn tweeling verkeerde even in levensgevaar en zijn vriendin lag meer dan een maand op intensieve zorg.

  "Deze goal is er een voor haar", zegt Buffel. "De laatste maanden zat ik niet zo fris. Het is onbeschrijflijk wat ik er op het einde van de match heb kunnen uitgooien. Net wat ik in gedachten had."