• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "UEFA heeft altijd gelijk, ook over Courtois"

  Mourinho toont zich weer van zijn zwijgzame kant op de persconferentie.

  Vanavond vindt de halve finale van de Champions League plaats tussen de twee clubs van Thibaut Courtois: Atletico en Chelsea. Op de persconferentie was Mourinho weer zijn nukkige zelve. Zijn collega Simeone had mooie woorden voor Torres.

  Tijdens de gebruikelijke persconferenties was Chelsea-coach José Mourinho, die zichzelf nochtans "The happy one" doopte, weer erg kort van stof.

  "Ik heb Atletico nauwgezet in het oog gehouden en aan mijn spelers proberen uit te leggen hoe het team in elkaar zit. Hier ben ik niet van plan om mijn bevindingen te delen."

  "Elk team dat in de halve finale van de Champions League terechtkomt, is een goeie ploeg. Atletico is daar geen uitzondering op", analyseert hij kort zijn tegenstander.

  Ook toen enkele journalisten naar zijn mening polsten over de beslissing van de UEFA om Courtois te laten spelen, loste Mourinho maar weinig: "Het is beter om geen commentaar te leveren bij beslissingen van de UEFA. Ofwel accepteer je de beslissing, ofwel niet. In beide gevallen hou je beter je mond."

  Nog vraagteken achter Hazard

  Eden Hazard is mee afgereisd met de club naar Madrid, maar trainde maandag niet mee. Er heerst dan ook nog steeds onzekerheid of hij zal kunnen spelen voor Chelsea. De Rode Duivel is al twee weken out met een kuitblessure.

  Simeone: "Torres zal altijd bij Atletico-familie horen"

  Volgens Atletico-coach Diego Simeone delen de teams veel goeie kwaliteiten: "We hebben de beste verdediging in Spanje en Engeland en spelen allebei ook erg aanvallend. Die eigenschappen hebben ons tot in de halve finale gebracht."

  Over het aantreden van Chelsea-aanvaller Fernando Torres, die zes jaar lang bij Atletico Madrid speelde, is Simeone erg enthousiast: "Torres houdt van Atletico en de supporters, en wij van hem. Voor de match zal hij ongetwijfeld de staande ovatie krijgen die hij verdient. Torres zal altijd één van ons zijn bij Atletico."