• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Exit Moyes, enter Giggs bij Manchester United

  David Moyes heeft Old Trafford verlaten.

  Manchester United heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met David Moyes. De nederlaag tegen Everton (2-0) was de druppel voor de 50-jarige manager. Assistent Ryan Giggs neemt het roer over, tot de Engelse topclub een nieuwe coach gevonden heeft.

  Bijna een jaar geleden volgde David Moyes de levende legende Sir Alex Ferguson op bij Manchester United. Een onmogelijke opdracht, zo bleek.

  Zondag leed Manchester United zijn elfde nederlaag van het seizoen in de Premier League. Moyes ging met 2-0 de boot in bij zijn ex-team Everton.

  In het klassement is de titelverdediger weggezakt naar de zevende plaats, op 23 punten van leider Liverpool. Volgend seizoen zal er voor het eerst sinds lang geen Champions League te zien zijn op Old Trafford.

  "David Moyes heeft de club verlaten", laat Manchester United weten. "De club staat erop om hem te bedanken voor zijn harde werk, zijn openheid en zijn integriteit."

  Ryan Giggs (foto) neemt het roer voorlopig over. De 40-jarige middenvelder speelt al zijn hele carrière voor Manchester United. Hij stond Moyes dit seizoen al bij als assistent.

  Klopp niet. Van Gaal, Blanc of Simeone wel?

  Ondertussen gaat Manchester United op zoek naar een vervanger voor David Moyes. Louis van Gaal (Nederland), Laurent Blanc (PSG) en Diego Simeone (Atletico Madrid) worden genoemd als opvolgers. Of keert Alex Ferguson terug uit pensioen?

  Ook de naam van Jürgen Klopp (foto) viel op Old Trafford, maar die wimpelde snel af. De Duitse succescoach is verknocht aan Borussia Dortmund.

  "Manchester United is een grote club, maar mijn band met Dortmund en de supporters is onbreekbaar", vertelt Klopp aan de Engelse kwaliteitskrant The Guardian.

  Manchester United is de club van Rode Duivel Marouane Fellaini en Adnan Januzaj.