• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois: "Chelsea Premier League, Atletico Champions League"

  Courtois over topseizoen: "Het zal pijn doen als we met lege handen achterblijven."

  Thibaut Courtois beleeft hoogdagen met Atletico en de Rode Duivels. In een gesprek met FIFA.com verklapt de 21-jarige doelman zijn droomscenario voor de rest van dit seizoen: "De titel, de Champions League én het WK winnen, maar dat is niet realistisch. Ik hoop minstens een prijs te pakken met Atletico en zo ver mogelijk te raken op het WK."

  Courtois vertelt aan de website van de Wereldvoetbalbond over zijn steile opgang als speler: "Ik weet nog hoe ik in België debuteerde net voor mijn 17e verjaardag. Toen droomde ik over een mooie carrière daar."

  "Ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik vandaag voor zo'n grote club zou voetballen en zulke belangrijke prijzen zou winnen." De Europa League, de Europese Supercup en de Copa del Rey heeft hij al op zak.

  "En nu staan we dicht bij de belangrijkste trofee van allemaal, de Champions League. Ook de landstitel lonkt. We beleven een topseizoen. Het zal pijn doen als we met lege handen achterblijven. Maar we zullen hoe dan ook alles geven."

  Om het kampioenenbal te winnen moet Atletico vanavond en volgende week wel in de halve finale voorbij Chelsea, de club die Courtois al drie jaar verhuurt aan de Spanjaarden.

  Van Chelsea kreeg hij groen licht om mee te doen in de twee duels. "Dat bericht kwam als een grote opluchting. Ik zal spelen zoals ik altijd doe, want ik wil prijzen pakken. Hopelijk wint Chelsea de Premier League, maar niet deze twee Champions League-wedstrijden."

  "Chelsea is de favoriet in onze confrontatie, maar dat was Barcelona ook." En die Spaanse rivaal moest er in de kwartfinale aan geloven.

  "Voeten op de grond voor het WK"

  Na het seizoen mag Courtois met zijn collega-Rode Duivels voor het eerst in twaalf jaar nog eens naar een WK. Het land is voetbalgek, maar hij pleit voor realisme. "In België spreekt men over het winnen van het toernooi of het evenaren van de vierde plaats uit 1986, maar wij moeten de voeten op de grond houden."

  "Als we onze groep winnen, staan we mogelijk tegenover Duitsland of Portugal. En zelfs als we die verslaan, krijgen we misschien Argentinië op ons bord. En dan zijn er nog ploegen als Brazilië en Spanje. Veel teams zijn sterk en hebben de ervaring die wij nog missen. Wij hebben veel spelers bij grote clubs, maar een WK is iets aparts. Je moet er nederig naartoe gaan."