• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Staelens is boos: "Preud'homme en Luzon enerveren de refs"

  Lorenzo Staelens is niet te spreken over het optreden van ref Vanbecelaere.

  Lorenzo Staelens heeft zich zaterdagavond erg boos gemaakt over het optreden van de refs in Charleroi-Cercle. "Wat doen die eigenlijk op het veld?", fulmineerde de coach van Cercle Brugge na de 2-0-nederlaag. Hij wees ook met een vinger naar de coaches van de grote clubs. "Preud'homme en Luzon enerveren de refs, die dan naar Play-off II moeten komen."

  Cercle had de match in handen, toen ref Vanbecelaere geen penalty floot bij hands in de zestien. Buyl protesteerde en kreeg een tweede geel. Drie minuten later had Charleroi twee keer gescoord en lag de eindstand vast: 2-0. Cercle-coach Lorenzo Staelens was voor de microfoons van Sporza en de RTBF vooral hard voor de scheidsrechters.

  "De ref floot geen penalty voor ons bij hands in de zestien, maar mijn speler werd integendeel uitgesloten voor terecht protest. Met tien tegen elf scoren ze de minuut nadien. Wat doen die refs op het veld? Ze beslissen de match."

  "Ik heb een slecht gevoel bij dit resultaat en dus ook bij het scheidsrechterskwartet. Mijn spelers misliepen een premie door een scheidsrechterlijke dwaling, misschien moeten zij de premie dan betalen?"

  Er is al veel te doen geweest over de arbitrage in de play-offs, vooral in Play-off I. Staelens laat uitschijnen dat zijn team daarvan de dupe is en viseert daarbij zijn collega's Michel Preud'homme en Guy Luzon. "Preud'homme en Luzon enerveren de scheidsrechters. Scheidsrechtersbaas Jeurissen moet iets doen en stuurt ze naar Play-off II."

  Staelens geeft aan dat de scheidsrechters nerveus zijn: "Ze zijn dat al voor de match. Je moet in hun kleedkamer komen en ze vragen respect en fair play. Daar sta ik volledig achter, maar je moet wel een eerlijke wedstrijd fluiten. En dat gebeurt niet."