• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rodriguez is klaar voor de Waalse Pijl

  Rodriguez viel gisteren letterlijk weg in de Amstel Gold Race.

  Joaquim Rodriguez komt woensdag zeker aan de start van de Waalse Pijl. De Spanjaard van Katusha won twee jaar geleden in Hoei, maar rijdt de Waalse Pijl vooral als voorbereiding voor Luik-Bastenaken-Luik. "Maar ik wil Daniel Moreno ook zoveel mogelijk helpen."

  Rodriguez was gisteren een van de topfavorieten voor de zege in de Amstel Gold Race, de eerste van de drie "Ardennenklassiekers". Maar al in de eerste helft van de wedstrijd viel Rodriguez letterlijk weg.

  Even vreesden hij en zijn ploeg dat er ook meteen een streep door de Waalse Pijl en vooral Luik-Bastenaken-Luik getrokken moesten worden, maar 's avonds kregen ze het verlossende nieuws dat hij geen breuken had opgelopen.

  Met gekneusde ribben kon Rodriguez vandaag toch twee uur op de fiets zitten en dat was genoeg om te weten dat het woensdag wel zal lukken. "Ik heb een goeie nacht gehad", zei Rodriguez. "De eerste 30 minuten op de fiets waren pijnlijk, maar daarna ging het beter."

  "De inspanningen op de beklimmingen zullen het lastigst zijn. En een wedstrijd is nog wel wat anders dan een training. Ik ben een beetje bang voor de Muur van Hoei, maar we zien wel."

  "Enerzijds wil ik mijn ploegmaat Dani Moreno, die vorig jaar won, bijstaan. Anderzijds voel ik dat ik deze wedstrijd nodig heb om zondag in Luik top te zijn. Mijn persoonlijke ambities voor de Waalse Pijl liggen in ieder geval wel wat lager nu."