• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ajax: "Schamen ons oprecht voor wangedrag fans"

  Ajax is verontwaardigd door het gedrag van zijn supporters.

  Ajax veroordeelt het wangedrag van de "fans" die zondag in de Rotterdamse Kuip tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle vuurwerk op het veld gooiden. "Zij hebben onze club in diskrediet gebracht", zegt de club in een verklaring.

  Ajax verloor verrassend de bekerfinale van PEC Zwolle met 5-1. Al was het niet enkel de zware nederlaag van Ajax die de aandacht trok. De wedstrijd werd verstoord doordat Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooiden.

  "Wat een fantastische dag had moeten worden voor de club en de supporters, eindigde in verwerpelijk gedrag van enkele zogenaamde fans. De directie schaamt zich oprecht voor wat er gebeurd is en wij zullen dan ook de nodige maatregelen nemen", zegt de club verontwaardigd.

  Er is een diepgaand onderzoek gestart, waarbij zowel de gemeente Amsterdam, de politie als het Openbaar Ministerie betrokken zullen zijn.

  Ajax heeft ook al schriftelijk excuses aangeboden aan de Nederlandse Bond (KNVB), die de wedstrijd organiseerde, alsook aan De Kuip, het stadion van Feyenoord waar de match plaatsvond.