• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Persoon moet Sportvrouw van het Jaar worden"

  De Kerpel hoopt dat Persoons titel de bokssport een boost zal geven.

  Ex-bokser Freddy De Kerpel steekt zijn bewondering voor Delfine Persoon, kersvers wereldkampioene boksen bij de lichtgewichten in de WBC-bond, niet onder stoelen of banken. "Ze was favoriete en heeft het waargemaakt."

  De Kerpel zag een fantastisch boksduel tussen de Argentijnse titelverdedigster Erica Farias en Delfine Persoon. "Op voorhand wist niemand wie ging winnen en leken de kansen fiftyfifty, maar voor mij was Delfine de favoriet", zegt De Kerpel.

  "Ze heeft die favorietenrol helemaal waargemaakt en is de verdiende winnares. Delfine was de betere boksster en was fysiek ook sterker dan Farias in een keiharde wedstrijd. Ze bleef aanvallen, terwijl Farias toch niet te onderschatten was als regerende WBC-kampioene die nog nooit verloren had."

  Persoon werd vooruitgestuwd door het enthousiaste publiek. "Die steun helpt wel, maar uiteindelijk sta je alleen in de ring en moet je het zelf waarmaken. Ik ben heel tevreden dat haar dat gelukt is, want ik supporter al lang voor haar."

  Tijdens de kamp leek het nochtans even de verkeerde richting uit te gaan voor Persoon. "Ik zag haar als winnares, maar tijdens de wedstrijd kregen we verkeerde informatie. Er was wat verwarring, iedereen dacht dat Farias zou winnen. Het leek alsof de jury naar een andere wedstrijd aan het kijken was."

  "Gelukkig is alles goed afgelopen. Persoon verdient het nu om Sportvrouw van het Jaar te worden. Ze heeft er keihard voor gewerkt om deze titel te winnen."

  "Hopelijk boost voor bokssport"

  De Kerpel hoopt dat de zege van Persoon de belangstelling voor de boksssport zal aanzwengelen. "Hopelijk zal het voor een boost zorgen en komt er nu voldoende aandacht. Het probleem is dat er zoveel titels zijn dat de mensen het verschil niet meer weten nu Persoon de grootste titel pakt."

  "Die wordt verward met wat ik allerlei "Mickey Mouse-titels" noem en dat is spijtig. Er was vooraf ook weinig nationale belangstelling voor deze wedstrijd. Het zal dus afhangen van de publiciteit die deze titel nu krijgt of jonge talenten hierdoor mogelijk geïnspireerd zullen worden."