• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren na botsing op vrouw: "Voel me beroerd"

  Vansummeren: "Ik zal moeilijk slapen vannacht."

  De Ronde van Vlaanderen heeft voor Johan Vansummeren maar anderhalf uur geduurd. De Garmin-renner botste in Wielsbeke op een toeschouwster en werd afgevoerd met een hoofdwonde. De vrouw in kwestie is er erg aan toe. "Ik heb een blauw oog en hechtingen in mijn gezicht, maar dat is niet belangrijk op dit moment", zegt Vansummeren in shock. Het parket onderzoekt de zaak.

  De aanrijding gebeurde bij het buitenrijden van Wielsbeke. Aan een verkeerseiland in het midden van de straat knalde Vansummeren op een vrouw. Wellicht had de Garmin-renner het verkeerseiland niet gezien. Vansummeren moest de strijd staken met een hoofdwonde. De vrouw zou in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

  "Ik heb geen zin om dieper op de botsing zelf in te gaan", zegt Vansummeren, duidelijk in shock. "Het zou al snel verzanden in een discussie wie hier schuld aan heeft."

  "Met mij valt het wel mee. Ik heb een blauw oog en hechtingen in mijn gezicht, maar dat is niet belangrijk op dit moment. Ik ben erg geschrokken. Ik voel me beroerd dat hier andere mensen bij betrokken zijn."

  "Ik voel me slechter over het feit dat die dame zich pijn gedaan heeft, dan over mijn valpartij. Valpartijen horen bij de koers, maar dit is erg voor de familie. Ik zal hen eerst wat met rust laten, maar zal over een paar dagen wel contact opnemen. Hopelijk gaat het de goeie richting uit met haar."

  Vansummeren weet wel waarom er zoveel gevallen wordt. "De Ronde is een hype. Er zijn maar een paar dagen per jaar dat de renners zo gespannen zijn én er is veel volk op de been. Smalle wegen en vooraan koersen, daar gaat het over in deze koersen."

  "Er gebeuren elk jaar ongelukken, maar een groot deel van de schuld ligt toch bij alles wat ze op de weg plaatsen. Het had een mooie zondag moeten worden, maar dat is het allesbehalve. Ik zal niet goed slapen vannacht."

  Parket zoekt verantwoordelijke

  Het parket zoekt uit wie verantwoordelijk is voor de botsing. "Mocht die vrouw daar staan? Heeft de renner een verkeerd manoeuvre gemaakt? Op basis van de getuigenissen, op basis van de verklaringen van Vansummeren en op basis van het filmpje zullen we op tijd en stond een standpunt innemen", zegt Tom Janssens van het parket.

  Toeschouwer filmt botsing Vansummeren: