• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant na nieuwe pech: "Noodlot achtervolgt ons"

  Jürgen Roelandts werd vorig jaar nog derde in de Ronde.

  Er blijft Lotto-Belisol niets gespaard dit voorjaar. De Belgische formatie zag halverwege de Ronde van Vlaanderen kopman Jürgen Roelandts uitvallen na een val. "Wat hebben we misdaan", vervloekt ploegleider Marc Sergeant de goden.

  Door allerlei onheil moest Lotto-Belisol het in de Ronde al zonder André Greipel (val in Gent-Wevelgem), Frederik Willems (val in de Driedaagse) en Marcel Sieberg (ziek) doen.

  Jürgen Roelandts kon alle ellende wegpoetsen met een knalprestatie, maar ook hij kreeg af te rekenen met pech. In een schijnbaar ongevaarlijke bocht ging hij rechtdoor en belandde in de kiezelsteentjes.

  "We dachten dat hij snel weer zou kunnen voortrijden, maar toen we erbij kwamen, zagen we meteen dat het ernstig was", vertelt ploegleider Marc Sergeant.

  Roelandts werd niet veel later afgevoerd naar het ziekenhuis. De diagnose viel uiteindelijk nog mee: geen breuken, maar wel kneuzingen en schaafwonden aan beide armen en zijn bekken en hechtingen aan zijn linkerknie.

  "Er is niet veel aan zijn lichaam dat niet geraakt is", zegt Sergeant. "Je kunt bijna zeker een kruis maken over Parijs-Roubaix. Het is niet verantwoord om hem zo over de kasseien te sturen."

  "Ik weet ook niet wat er ons nog rest"

  Marc Sergeant wordt er stilaan moedeloos van. "Ik weet niet wat we misdaan hebben, maar het noodlot blijft ons achtervolgen. Ik weet ook niet wat er ons nu nog rest. Misschien kunnen we iets doen met Dehaes in de Scheldeprijs. Maar Parijs-Roubaix zullen we zonder kopman moeten afwerken."