• home
 • video
 • pas verschenen

  Roger Federer trekt Zwitserland over de streep

  Roger Federer (32) gaat dit jaar op zoek naar zijn eerste Davisbeker.

  Zwitserland, Italië, Frankrijk en titelverdediger Tsjechië hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Daviscup, de landenbeker voor mannenteams. Roger Federer won voor Zwitserland de vijfde en beslissende match in het duel met Kazachstan.

  Roger Federer (ATP-4) klopte in Genève Andrej Goloebev (ATP-64) met 7-6 (7/0), 6-2 en 6-3. Het leverde de Zwitsers een eerste halve finale in elf jaar op.

  "Een hele opluchting na een lang weekend", vertelde Federer, die de Davisbeker nog niet op zijn cv heeft staan. Zwitserland begon de derde dag met een 1-2-achterstand. Samen met Australian Open-winnaar Stanislas Wawrinka zette Federer de scheve situatie recht.

  In september spelen de Zwitsers tegen de Italianen, die het Groot-Brittannië van olympisch kampioen Andy Murray uitschakelden.

  Daviscup 2014