• home
 • video
 • pas verschenen

  Oxford vernedert Cambridge in Boat Race

  Oxford was de grote favoriet.

  De acht roeiers van Oxford hebben hun universitaire rivalen uit Cambridge een poepje laten ruiken in de 160e editie van de legendarische Boat Race. Oxford won de wedstrijd op de Thames met elf lengten voorsprong.

  Oxford had in de voorbije zes jaar vier keer gewonnen en begon ook nu weer als torenhoog favoriet, vooral dankzij de drie olympische kampioenen in hun boot.

  Het werd Oxford helemaal makkelijk gemaakt toen Cambridge met zijn spanen in die van de concurrent vast kwam te zitten. De Amerikaan Juckett viel even van zijn zitje en het duurde een tijdje voor Cambridge het ritme weer te pakken kreeg.

  Oxford bleef uiteraard niet wachten en won met elf lengten voorsprong, het grootste verschil sinds 1973. Cambridge diende nadien nog een klacht in, maar die werd meteen verworpen. Slachtoffer Juckett kon daar wel mee leven. "Zo'n clash met de spanen hoort bij de sport."

  Dankzij de zege verkleint Oxford zijn afstand op Cambridge in de totaalstand. Cambridge leidt nog met 81-78. Een keer eindigde de race onbeslist.